Fromagekake med kjeksbunn - uten sukker!

 Rakk ikke å ta bilde av den fine kaka som var formet som et hjerte pyntet med druer, så knabba til meg et stykke før det ble tomt! Så kan si den var god!

Dette er en kake med kjeksbunn hvor du kan bestemme kjekstype selv, jeg hadde kun Digestive tilgjengelig men bruker du sukkerfri havrekjeks så husk å tilsett litt sukrin gold når du smelter smøret:)

Fromagekake med kjeksbunn:

100g knust kjeks
50g smeltet smør (evt + sukrin gold)
2 beger kesam lime
4 eggehviter
Ønsket mengde sukrin melis
7 plater gelatinStart med bunnen: smeltet smøret blandes med den knuste kjeksen og trykk den hardt i bunnen av en form(22cm) med baksiden av en spiseskje.
Sett kaldt så den stivner. Imens pisker du 4 eggehviter helt stive og tilsetter sukrin melis(smak til hvor søtt du ønsker) og kesam lime.

Smelt litt sitronsaft eller vann(a 4-5ss) og smelt bløtlagt gelatin. Hell dette i pollen og pisk alt godt rundt til alt er blandet.
Hell blandingen over i springformen og sett kjølig.
Pyntes med friske bær eller frukt :)

 

Kjempe god og frisk! Smaker ganske likt som ostekake.


#kake #helse #kosthold #bursdag #kos #blogg #mat #helg #sunnere #fromagekake 

3 kommentarer

Thelma Dahl

24.01.2016 kl.19:31

Det så godt ut! Ta gjerne en tur innom bloggen min hvis du får tid<3 ha en fin dag videre<3<3<3

Anette

24.01.2016 kl.20:52

Det såg kjempegodt ut :)

Ønsker deg en riktig fin kveld <3

Tone

24.01.2016 kl.20:57

Den ser kjempegod ut og ligner på ostekake ja :)

Skriv en ny kommentar

mybestway

mybestway

27, Skien

Jeg er en jente på 27 år som det siste året har virkelig fått øynene opp for trening! Jeg har også bakgrunn som faglært kokk så på denne bloggen vil du se mange oppskrifter på hverdagsmat, turmat og kosemat uten at du må bruke masse tid, ekstra penger på spesielle produkter og bruke mange ingredienser! På bloggen vil det også bli skrevet om min reise med trening og hvordan jeg legger opp treningen, min hverdag og mine mål. Håper dere vil følge med og at noe kan være til inspirasjon. Jeg skriver også på bloggen kristinapokerfae.blogg.no som jeg har blogget på i 7 år hvor inneholde er mer generelt.

Kategorier

Arkiv

hits