Sunnere variant av Calzone!

 

Calzone ble isteden for den tradisjonelle fredags pizzaen i dag:)

Denne er fylt med pizzasaus(1ss sukkerfri ketchup, 1ss tomatpure, hvitløkkrydder), revet ost, vårløk og italiensk spekepølse.

Grov pizzadeig:

1/2pk tørrgjær
3dl lunkent vann
1/2ts salt
2dl havremel
2ss olje
Hvetemel

Trikset med å få en grovere deig luftig og ikke tung er å blande gjær, vann, olje og havremelet og la dette svelle og kose seg 15minutters tid, da vil gjæren jobbe og havremelet får svella seg ferdig og får puste. Man slipper da også å bruke så mye hvetemel.
Tilsett salt og ha hvetemel oppi til du får en fast deig som ikke er klissete.
Hev i nye 15min ca.
Deigen er nok til en langpanne pizza eller 4 Calzoner.

Kjevle hver del i en sirkel og pass på å ha godt med mel på begge sider når du kjevler så den ikke går i stykker når du skal ha den over på bakepapir.
Så har du på ønsket fyll på halve sirkelen(ikke helt ut i kanten) og lukk/tvinn kanten på calzonen så den blir lukket og ikke noe av fyllet lekker under steking.
Stek på 200 grader til de får farge på toppen.

 

Veldig godt for liten og stor!
Ikke kjenner man den grove delen heller:) Så trikset er å bytte ut litt av hvetemelet i gjærbakst med litt grovt uten å ta alt for mye, da gjør du en liten positiv endring på det du spiser uten at du legger merke til det:)


#calzone #pizza #sunnere #grovere #middag #fredagskos #fredag #mat #helse #helsekost #kosthold #hverdag #blogg #matblogg

3 kommentarer

Mariel/Familiefrue

16.01.2016 kl.10:13

Hei. Du vant en konkurranse på bloggen min. fin om du kan følge meg og sende meg en melding:)

Charlotte og Sarah

16.01.2016 kl.12:09

Den så utrolig digg ut!

mybestway

16.01.2016 kl.16:25

Mariel/Familiefrue: har sendt deg melding:)

Skriv en ny kommentar

mybestway

mybestway

27, Skien

Jeg er en jente på 27 år som det siste året har virkelig fått øynene opp for trening! Jeg har også bakgrunn som faglært kokk så på denne bloggen vil du se mange oppskrifter på hverdagsmat, turmat og kosemat uten at du må bruke masse tid, ekstra penger på spesielle produkter og bruke mange ingredienser! På bloggen vil det også bli skrevet om min reise med trening og hvordan jeg legger opp treningen, min hverdag og mine mål. Håper dere vil følge med og at noe kan være til inspirasjon. Jeg skriver også på bloggen kristinapokerfae.blogg.no som jeg har blogget på i 7 år hvor inneholde er mer generelt.

Kategorier

Arkiv

hits