Sjokolademousse og vaniljesaus - sukkerfri og glutenfri!

 

Hva er vel bedre enn en nydelig og smakfull dessert som er uten sukker OG som smaker som vanlig?!:DSer det ikke godt ut?:D

Kokos-sjokolademousse
200 g kokosmelk ()settes i kjøleskap natten over
 35 g kakao
45 g sukrin
15 g kokossukker(kan droppes eller erstatt med sukrin/sukrinmelis(smak etter hvor søtt det er først)
En klype salt
2,5 gelatinplater
2 eggehviter
2-3 ss vann

1. Stivpisk eggehvitene.
2. Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter så de blir myke. 
3. Bland sammen kokosmelk, kakao, Sukrinmelis, kokossukker, en klype salt, gjerne med miksmaster. Det meste av kokosen er har så pisk til alle klumper er løst opp.
4. Smelt de myke gelatinplatene i 2-3 ss kokende vann(jeg brukte vannkokeren). Rør godt så det løser seg opp, og hell i kokosmelk-blandinga mens miksmasteren går. 
5. Vend deretter inn de to stivpiska eggehvitene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggehvite-"klumper" jevner seg ut, men likevel skal ikke moussen mista for masse luft.
6. Hell over i 4 porsjonsformer og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar. Oppbevar i kjøleskap til servering.


Vaniljesaus uten sukker og med lettmelk:

5 dl melk(hvilken som helst)
40 g sukrin(søtning)
 1-2 vaniljestenger
20 g maisenna
2 eggeplommer

Ha melk og sukrin i en kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa med en kniv og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene.  I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maisenna. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maisenna. Så heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner den å tjukne, då trekker du den til side. 
Avkjøl. Skulle den bli for tykk så spe den ut med bittelitt melk. 

Oppskrifter og inspirasjon er hentet fra denne bloggen, men noen forandringer er gjort.Det at det er brukt kokosmelk og er sukkerfritt går ikke ut over smaken! Og nei det smaker ikke kokos men vanlig sjokolademousse;)

 

#sjokolademousse #dessert #hverdag #kos #kosthold #helse #sunnere

7 kommentarer

Maiken Elise

08.01.2016 kl.14:31

Det så utrolig godt ut! Ha en fin dag :-)

sabrinah

08.01.2016 kl.16:26

NAMnam! Håper du får en fantastisk Fredag, og god helg! <3 Besøk også gjerne min blogg! :D

Celina Berntsen

08.01.2016 kl.20:28

Ser kjempegodt ut:) !!

Liv

08.01.2016 kl.21:29

Dette skal jeg prøve.

Snippen

08.01.2016 kl.21:39

Så kult, høres godt ut :D Takk for oppskrift! Ha en god helg! Hadde forresten satt uendelig masse pris på om du tok en tur innom bloggen min og følgte den :)

Søtmonsen

08.01.2016 kl.22:58

Mmm :D Det så godt ut :) Sjokolademousse er jo så deilig :D

Kacharin

09.01.2016 kl.00:39

Jeg er ikke så glad i sjokolade, men det der ser herlig ut!

Skriv en ny kommentar

mybestway

mybestway

27, Skien

Jeg er en jente på 27 år som det siste året har virkelig fått øynene opp for trening! Jeg har også bakgrunn som faglært kokk så på denne bloggen vil du se mange oppskrifter på hverdagsmat, turmat og kosemat uten at du må bruke masse tid, ekstra penger på spesielle produkter og bruke mange ingredienser! På bloggen vil det også bli skrevet om min reise med trening og hvordan jeg legger opp treningen, min hverdag og mine mål. Håper dere vil følge med og at noe kan være til inspirasjon. Jeg skriver også på bloggen kristinapokerfae.blogg.no som jeg har blogget på i 7 år hvor inneholde er mer generelt.

Kategorier

Arkiv

hits