Sjokolademousse og vaniljesaus - sukkerfri og glutenfri!

Hva er vel bedre enn en nydelig og smakfull dessert som er uten sukker OG som smaker som vanlig?!:D



Ser det ikke godt ut?:D

Kokos-sjokolademousse
200 gkokosmelk()settes i kjleskap natten over
35 g kakao
45 g sukrin
15 g kokossukker(kan droppes eller erstatt med sukrin/sukrinmelis(smak etter hvor stt det er frst)
En klype salt
2,5gelatinplater
2 eggehviter
2-3 ss vann

1. Stivpisk eggehvitene.
2. Legg gelatinplatene i vann i 5 minutter s de blir myke.
3. Bland sammen kokosmelk, kakao, Sukrinmelis, kokossukker, en klype salt, gjerne med miksmaster.Det meste av kokosen er har s pisk til alle klumper er lst opp.
4. Smelt de myke gelatinplatene i 2-3 ss kokende vann(jeg brukte vannkokeren). Rr godt s det lser seg opp, og hell ikokosmelk-blandinga mens miksmasteren gr.
5. Vend deretter inn de to stivpiska eggehvitene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig s alle sm eggehvite-"klumper" jevner seg ut, men likevel skal ikke moussen mista for masse luft.
6.Hell over i 4 porsjonsformer og sett i kjleskap i minst 3 timer fr den er spiseklar. Oppbevar i kjleskap til servering.






Vaniljesaus uten sukker og med lettmelk:

5 dl melk(hvilken som helst)
40 g sukrin(stning)
1-2 vaniljestenger
20 g maisenna
2 eggeplommer

Ha melk og sukrin i en kjele. Del vaniljestengene p langs, skrap ut fra med en kniv og ha bde fra og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet p svak varme, sett kjelen til side og la blandinga st trekke seg litt for f ut mest mulig smak av vaniljestengene. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maisenna. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maisenna. S heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet p nytt p svak varme. Rr heile tida, nr blandinga nr kokepunktet begynner den tjukne, d trekker du den til side.
Avkjl. Skulle den bli for tykk s spe den ut med bittelitt melk.

Oppskrifter og inspirasjon er hentet fra denne bloggen, men noen forandringer er gjort.



Det at det er brukt kokosmelk og er sukkerfritt gr ikke ut over smaken! Og nei det smaker ikke kokos men vanlig sjokolademousse;)

#sjokolademousse #dessert #hverdag #kos #kosthold #helse #sunnere

7 kommentarer

Maiken Elise

08.01.2016 kl.14:31

Det s utrolig godt ut! Ha en fin dag :-)

sabrinah

08.01.2016 kl.16:26

NAMnam! Hper du fr en fantastisk Fredag, og god helg! <3 Besk ogs gjerne min blogg! :D

Celina Berntsen

08.01.2016 kl.20:28

Ser kjempegodt ut:) !!

Liv

08.01.2016 kl.21:29

Dette skal jeg prve.

Snippen

08.01.2016 kl.21:39

S kult, hres godt ut :D Takk for oppskrift! Ha en god helg! Hadde forresten satt uendelig masse pris p om du tok en tur innom bloggen min og flgte den :)

Stmonsen

08.01.2016 kl.22:58

Mmm :D Det s godt ut :) Sjokolademousse er jo s deilig :D

Kacharin

09.01.2016 kl.00:39

Jeg er ikke s glad i sjokolade, men det der ser herlig ut!

Skriv en ny kommentar

mybestway

mybestway

27, Skien

Jeg er en jente p 27 r som det siste ret har virkelig ftt ynene opp for trening! Jeg har ogs bakgrunn som faglrt kokk s p denne bloggen vil du se mange oppskrifter p hverdagsmat, turmat og kosemat uten at du m bruke masse tid, ekstra penger p spesielle produkter og bruke mange ingredienser! P bloggen vil det ogs bli skrevet om min reise med trening og hvordan jeg legger opp treningen, min hverdag og mine ml. Hper dere vil flge med og at noe kan vre til inspirasjon. Jeg skriver ogs p bloggen kristinapokerfae.blogg.no som jeg har blogget p i 7 r hvor inneholde er mer generelt.

Kategorier

Arkiv

hits