NEI til 100 dager uten sukker!!

  

Hvorfor skal du melde deg på noe som varer i 100 dager og betyr at du skal kutte ut en ting som kanskje har vært i din hverdag lenge? Når du blir bedt om å ikke gjøre noe, hvor stor er ikke trangen til å gjøre akkurat DET? Det er som å be et barn ikke røre noe, da vil de garantert røre det..

Og jeg syns ordet NEI er så negativt ladet og velger heller å bruke JA isteden!
Si JA til en sunnere og bedre hverdag enn det man hadde før.
JA til å TENKE mer på hva man putter i seg.
JA til å planlegge hverdagen og måltidene bedre.
JA til å fokusere på deg selv og din helse.
JA til å føle deg bedre.


Det er ikke farlig å unne seg sukker i ny og ne. Bare tenk etter når du gjør det, når på dagen har du lyst på? Lenge siden du har spist? Kanskje ikke lunsjen hadde nok næring i seg? Fokuser også på mengden du putter i deg når du først skal spise noe som inneholder sukker.
Alle har vel vært i selskap med masse deilige godsaker og kaker?
Spis et godt måltid hjemme først så du er mett når du kommer så orker du nok ikke mange stykkene.
Kos deg med et stykke kake og nyt det, men stopp på et stykke og ikke stapp i deg to eller flere for så å bli kvalm-mett.

Det handler om å være bevist på hva du gjør!

 

PS: sukker i seg selv er ikke skadelig, det er mengden som er det!

 

FACEBOOKSIDEN min

 

#sija #sukker #helse #kosthold #hverdag #livsstil #forandring

14 kommentarer

charlotte79

07.01.2016 kl.20:02

Helt enig... kjører jo kickstarten no. Men kommer til å unne meg litt innimellom seinere. Men sukker er som gift får kroppen. Spesielt her, etter eg ble syk:s
Utrolig bra innlegg!

Madeleine

07.01.2016 kl.21:25

helt enig.

mybestway

07.01.2016 kl.21:27

Elise Marie Andreassen: takk :)
Er så lei av å se slike ''eventer'' på facebook hvert år og rett før sommeren!

mybestway

07.01.2016 kl.21:28

charlotte79: ja tåler lite med sukker jeg å pga kronisk betennelse i kroppen, så blir kun innimellom :) Har funnet mye god erstatning for sukker i bakst som jeg kommer til å dele etter hvert!

charlotte79

07.01.2016 kl.22:04

Da har vi sikkert mye av det samme :) Så bra at du har funnet din løsning. Det har eg og :))

Kristin Antiveros

07.01.2016 kl.22:37

AMEN! Signerer den, godt skrevet! :-) JA til balanse! Litt av alt og ja takk begge deler! Noe som faktisk varer i lengden! Hit må jeg tilbake å lese! :-)

mybestway

07.01.2016 kl.22:40

Kristin Antiveros: ja jeg syns ikke man skal holde seg unna noen ting i 100 dager i strekk!
Sukker er ikke farlig, er mengden det kommer an på og hvor ofte;)
Lenge leve balanse og bevissthet på det som kommer i kroppen!

Maria

10.01.2016 kl.18:10

Om du sikter til den store gruppa på Facebook, så heter den "100 dager uten unødvendig sukker". Sukker er ikke godt for noe, og litt bevissthet på hva man putter i seg kan vel ikke skade?

followmeintothewoods

10.01.2016 kl.18:40

So true!

http://hevhodet.blogg.no/

10.01.2016 kl.19:22

Helt enig med deg i dette :)

Synes bare det er utrolig vanskelig..

mybestway

10.01.2016 kl.19:32

Maria: hadde jeg siktet til en spesiell gruppe/side hadde jeg skrevet dette. Mange skriver dette som et nyttårsforsett eller rett før sommeren. Det florerer også av facebookgrupper og blogger som skriver at de skal holde seg 100 dager uten sukker... Å ha et bevisst forhold til hva du spiser isteden for å si NEI NEI NEI...

gothicvamperstein

10.01.2016 kl.20:19

Tror alt handler om balanse. En TRENGER ikke å spise 200g melkesjokolade på 10 minutter, men det går an å spise litt en gang i blant (måtehold). :-P Og på den annen side er de kunstige søtningsmidlene ofte verre for folk i lengden (det finnes studier angående virkningene av diverse kunstige søtningsmilder).

mybestway

10.01.2016 kl.20:26

gothicvamperstein: ja kunstigesøtning som aspartam osv som er tilsatt i ferdige produkter er dessverre ikke så godt for kroppen i det lange løp heller. Men fins en del god søtning du kan tilsette som er naturlig og det kommer også mer av dette på markedet etter hvert:)
Og lager du maten fra bunn av så vet du selv hva du spiser og mengden :) Balanse og bevissthet er det som funker i lengden for å få en god livsstil :)

Skriv en ny kommentar

mybestway

mybestway

27, Skien

Jeg er en jente på 27 år som det siste året har virkelig fått øynene opp for trening! Jeg har også bakgrunn som faglært kokk så på denne bloggen vil du se mange oppskrifter på hverdagsmat, turmat og kosemat uten at du må bruke masse tid, ekstra penger på spesielle produkter og bruke mange ingredienser! På bloggen vil det også bli skrevet om min reise med trening og hvordan jeg legger opp treningen, min hverdag og mine mål. Håper dere vil følge med og at noe kan være til inspirasjon. Jeg skriver også på bloggen kristinapokerfae.blogg.no som jeg har blogget på i 7 år hvor inneholde er mer generelt.

Kategorier

Arkiv

hits